Nicholas Christakis

Николас Кристијакис: Скриеното влијание на социјалните мрежи

1,324,433 views • 20:59
Subtitles in 31 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Сите ние сме вгнездени во огромни социјални мрежи од пријатели, роднини, колеги и останати лица. Николас Кристијакис ни открива како најразличните замки - од среќа до прекумерна здебеленост - можат да се пренесуваат од човек на човек, покажувајќи ни како нашата позиција во мрежата може да му влијае на нашиот живот на начини за кои не сме ни свесни.

About the speaker
Nicholas Christakis · Physician, social scientist

Nicholas Christakis explores how the large-scale, face-to-face social networks in which we are embedded affect our lives, and what we can do to take advantage of this fact.

Nicholas Christakis explores how the large-scale, face-to-face social networks in which we are embedded affect our lives, and what we can do to take advantage of this fact.