Niall Ferguson:
Niall Ferguson: Gjashte mekanizmat vrasës të prosperitetit.

TEDGlobal 2011 · 20:19 · Filmed Jul 2011
Watch next...
Yasheng Huang: Does democracy stifle economic growth?
arrow

Share this idea

1,548,768
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Gjatë shekujve të kaluar, kulturat Perëndimore kanë qenë të mira për të krijuar një prosperitet të përgjithshëm për veten e tyre. Historiani Niall Fergurson pyet: Përse Perëndimi, dhe më pak pjesa tjetër? Ai sugjeron gjashte ide të mëdha nga kultura Perëndimore - duke i quajtur ato 6 mekanizmat vrasëse - që ndihmojnë në pasurinë, stabilitetin dhe inovacionin. Dhe në këtë shekullin e ri, ai thotë, që këto mekanizma janë të gjitha shpërndashme.

Historian
History is a curious thing, and Niall Ferguson investigates not only what happened but why. (Hint: Politics and money explain a lot.) Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

595 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.