Nancy Kanwisher

Portreti neutral i mendjes njerëzore

1,088,944 views • 17:40
Subtitles in 28 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Pionierja e paraqitjes fotografike të trurit, Nancy Kanwisher, e cila shfrytëzon fMRI skanime për të parë aktivitetet në pjesët e trurit (shpesh të trurit te vet) ndan me ne çfarë ajo dhe kolegët e saj kanë mësuar: Truri është i përbërë si nga pjesët shumë të specializuara ashtu dhe "mekanizma" me qëllim të përgjithshëm. Një befasi tjetër: Nuk ka mbetur shumë për tu mësuar.

About the speaker
Nancy Kanwisher · Brain researcher

Using fMRI imaging to watch the human brain at work, Nancy Kanwisher’s team has discovered cortical regions responsible for some surprisingly specific elements of cognition.

Using fMRI imaging to watch the human brain at work, Nancy Kanwisher’s team has discovered cortical regions responsible for some surprisingly specific elements of cognition.