Munir Virani

Мунир Вирани: Зошто ги сакам мршојадците

929,745 views • 6:41
Subtitles in 33 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Како хигиеничари на природата, мршојадците се од големо значење за нашиот екосистем — тогаш зошто имаат толку лош публицитет? Зошто многу од нив се загрозени од истребување? Биологот за птици предатори, Мунир Вирани, вели дека треба да се насочи поголемо внимание кон овие уникатни и погрешно сфатени суштества, да ја смениме нашата перцепција и да ги спасиме мршојадците.

About the speaker
Munir Virani · Raptor biologist, wildlife photographer

Munir Virani is a raptor biologist and wildlife photographer, and Director of the Peregrine Fund Africa Program, devoted to conserving birds of prey.

Munir Virani is a raptor biologist and wildlife photographer, and Director of the Peregrine Fund Africa Program, devoted to conserving birds of prey.