Misha Glenny

Миша Глени ги истражува глобалните криминални мрежи

891,593 views • 19:30
Subtitles in 32 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Новинарот Миша Глени повеќе години храбро ги истражува мрежите на организираниот криминал по целиот свет, кој нараснал на проценети 15 % од светската економија. Од руската мафија, до големите картели на дрога, негови извори не се само службеници на известувачките и законодавните служби туку и членови на криминалното милје.

About the speaker
Misha Glenny · Underworld investigator

Journalist Misha Glenny leaves no stone unturned (and no failed state unexamined) in his excavation of criminal globalization.

Journalist Misha Glenny leaves no stone unturned (and no failed state unexamined) in his excavation of criminal globalization.