Мајкл Спектер

Опасноста од негирањето на науката

1,838,023 views • 19:01
Subtitles in 31 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Tврдењата за поврзаност помеѓу вакцината и аутизмот, забраната за „Франкенштајн" храната, непромисленоста за билните лекови: сите тие говорат за сè поголемиот страв (и, честопати, за непосредното негирање) на јавноста од науката и разумот, вели Мајкл Спектер. Тој предупредува дека овој тренд би довел до разорување на човековиот напредок.

About the speaker
Michael Specter · Writer

Michael Specter is a staff writer for the New Yorker. His new book, Denialism, asks why we have increasingly begun to fear scientific advances instead of embracing them.

Michael Specter is a staff writer for the New Yorker. His new book, Denialism, asks why we have increasingly begun to fear scientific advances instead of embracing them.