Michael Shermer

Мајкл Шермер: Шемата која е во позадина на себе-измамата

2,400,279 views • 19:01
Subtitles in 34 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Мајкл Шермер вели дека човековата тенденција да верува во необични нешта — од грабнување од страна на вонземјани до примена на рашла — се сведува на две најосновни, прилично необични вештини за преживување вградени во мозокот. Тој објаснува какви се тие и како истите не вовлекуваат во незгода.

About the speaker
Michael Shermer · Skeptic

Michael Shermer debunks myths, superstitions and urban legends — and explains why we believe them. Along with publishing Skeptic Magazine, he's author of Why People Believe Weird Things and The Mind of the Market.

Michael Shermer debunks myths, superstitions and urban legends — and explains why we believe them. Along with publishing Skeptic Magazine, he's author of Why People Believe Weird Things and The Mind of the Market.