Michael Dickinson

Мајкл Дикинсон: Како лета мувата

1,531,377 views • 15:55
Subtitles in 26 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Способноста на инсектите да летаат е можеби едно од најголемите достигнувања на еволуцијата. Мајкл Дикинсон зборува за тоа како една обична мува, со толку нежни крилја, може да лета, пред сè благодарение на интелигентното замавнување и на мускулите за летање кои истовремено се, и моќни и брзи. Но тајната состојка е неверојатниот мозок на мувата. (Снимено во TEDxCaltech.)

About the speaker
Michael Dickinson · Biologist

Most people are irritated by the buzzing of a fly's wings. But biologist Michael Dickinson views the sound with a deep sense of wonder.

Most people are irritated by the buzzing of a fly's wings. But biologist Michael Dickinson views the sound with a deep sense of wonder.