Maz Jobrani

Маз Џобрани: Сте го чуле вицот за Ираноамериканецот?

4,687,581 views • 9:14
Subtitles in 34 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Еден од основачите на комедијантската дружина „Оска на злото“, „стендап“ комичарот Маз Џобрани импровизира за проблемите и конфликтните ситуации со кои се носи Ираноамериканецот - „знаеш, од една страна, сметам дека треба да имам нуклеарна програма; а од друга страна, не треба да ми се верува...“ Преводот го изработија студентите од трета година на Катедрата за англиски јазик и книжевност при ФЛФ „Блаже Конески“ - Скопје, во декември 2010 г.

About the speaker
Maz Jobrani · Comedian

A founding member of the Axis of Evil Comedy Tour, Iranian-American comedian Maz Jobrani is now touring with his second solo comedy show, Browner and Friendlier.

A founding member of the Axis of Evil Comedy Tour, Iranian-American comedian Maz Jobrani is now touring with his second solo comedy show, Browner and Friendlier.