Matthieu Ricard

Матијè Рикард за навиките кои носат среќа

7,330,020 views • 20:54
Subtitles in 40 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Што е среќата, и како сите ние да дојдеме барем малку до нејзе? Биохемичарот кој се преобрати во Будистички свештеник Matthieu Ricard (Матијè Рикард) вели дека можеме да го вежбаме нашиот ум на навиките за добросостојба, и да создадеме вистинско чувство на смиреност и исполнетост.

About the speaker
Matthieu Ricard · Monk, author, photographer

Sometimes called the "happiest man in the world," Matthieu Ricard is a Buddhist monk, author and photographer.

Sometimes called the "happiest man in the world," Matthieu Ricard is a Buddhist monk, author and photographer.