Mark Pagel

Марк Пејџел: Како јазикот го промени човештвото

1,422,807 views • 20:10
Subtitles in 43 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Биологот Марк Пејџел дава интересна теорија која говори за причините поради кои кај луѓето се развил јазикот. Тој сугерира дека јазикот претставува "социјална технологија" која што им овозможила пристап на првите човечки племиња до нова моќна алатка: соработката.

About the speaker
Mark Pagel · Evolutionary biologist

Using biological evolution as a template, Mark Pagel wonders how languages evolve.

Using biological evolution as a template, Mark Pagel wonders how languages evolve.