Marian Bantjes

Долови ја убавината со помош на дизајн

626,340 views • 16:28
Subtitles in 24 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во светот на графичкиот дизајн, вели Мериен Бантјес, обидот да ја пресликаш својата индивидуалност во еден проект се смета за ерес. Таа објаснува како ја има изградено својата кариера правејќи го токму тоа, доближувајќи ги своите специфични илустрации до уличните излози, љубовните картички, па дури и до генетските дијаграми.

About the speaker
Marian Bantjes · Designer, illustrator, typographer

At the intersection of word and form, Marian Bantjes makes her art.

At the intersection of word and form, Marian Bantjes makes her art.