Marcin Jakubowski:
Marcin Jakubowski: Burime të hapura projektesh për qytetërimin

TED2011 · 4:10 · Filmed Mar 2011
Watch next...
Dale Dougherty: We are makers
arrow

Share this idea

1,456,715
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Duke përdorur wiki-n dhe mjete prodhimi dixhitale, partneri i TED, Marcin Jakubowski ka krijuar burimet e hapura për projektet e 50 makinave bujqësore, duke mundesuar çdonjeri të ndërtojë traktorin e vet ose motokorrësen nga e para. Dhe ky është vetëm hapi i parë i projektit për të krijuar një komplet udhëzimesh për ndërtimin e një fshati të tërë të vetë-qëndrueshëm (kosto fillestare: 10.000 $).

Farmer and technologist
Marcin Jakubowski is open-sourcing a set of blueprints for 50 farming tools that can be built cheaply from scratch. Call it a "civilization starter kit." Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

324 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.