Marcin Jakubowski

Марчин Јакубовски: Нацрти со отворен код за цивилизацијата

1,491,300 views • 4:10
Subtitles in 44 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Користејќи вики и дигитални алатки за производство, ТЕД пријателот Марчин Јакубовски објави слободни нацрти за 50 фармерски машини, со што им дозволи на сите од нула да изградат сопствен трактор или комбајн. И тоа е првиот чекор во поектот да се напише упатство за цело само-оддржливо село (почетни трошоци: 10.000 долари).

About the speaker
Marcin Jakubowski · Farmer and technologist

Marcin Jakubowski is open-sourcing a set of blueprints for 50 farming tools that can be built cheaply from scratch. Call it a "civilization starter kit."

Marcin Jakubowski is open-sourcing a set of blueprints for 50 farming tools that can be built cheaply from scratch. Call it a "civilization starter kit."