Sebastian Wernicke

Лаги, големи лаги и статистика (во врска со ТЕД излагањата)

2,195,412 views • 5:59
Subtitles in 37 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во брилијантната анализа, Себајстијан Верник ги вклучува статистичките алатки врз ТЕД излагањата, за да дојде до метрика за креирање на „оптималниот ТЕД говор“ според рејтингот од ТЕД косрисниците. Како ќе го оцените? “Ви паѓа вилицата?“, „Неубедливо?“ или едноставно „Смешно?“

About the speaker
Sebastian Wernicke · Data scientist

After making a splash in the field of bioinformatics, Sebastian Wernicke moved on to the corporate sphere, where he motivates and manages multidimensional projects.

After making a splash in the field of bioinformatics, Sebastian Wernicke moved on to the corporate sphere, where he motivates and manages multidimensional projects.