Laura Snyder

Лаура Снајдер: Филозофскиот Клуб за Појадоци

1,206,942 views • 12:34
Subtitles in 29 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во 1812, во Универзитетот Кембриџ се сретнале четворица мажи за појадок. Она што започнало како страствен оброк набргу прераснало во нова научна револуција, во која овие мажи — кои себеси се нарекувале "природни филозофи" пред да го сковаат називот "научници" — вовеле четири принципи во рамки на научното истражување. Историчарот и филозоф Лаура Снајдер ни ја раскажува нивната интригантна приказна.

About the speaker
Laura Snyder · Science historian

Laura Snyder weaves tales of Victorian-era scientists that have been described as “fit for Masterpiece Theater.”

Laura Snyder weaves tales of Victorian-era scientists that have been described as “fit for Masterpiece Theater.”