Kiran Sethi

Киран Бир Сети ги учи децата да преземат одговорност

1,402,547 views • 9:32
Subtitles in 36 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Киран Бир Сети покажува како нејзиното револуционерно училиште Риверсајд во Индија ги учи децата на најважната животна лекција: Јас можам. Погледнете како нејзините ученици ги земаат локалните проблеми во свои раце, ги водат другите млади луѓе, па дури ги едуцираат и нивните родители.

About the speaker
Kiran Sethi · Educator

The founder of the Riverside School in Ahmedabad, Kiran Sethi has launched an initiative to make our cities more child-friendly.

The founder of the Riverside School in Ahmedabad, Kiran Sethi has launched an initiative to make our cities more child-friendly.