Kevin Slavin:
Kevin Slavin: Si i japin formë botës sonë algoritmet

TEDGlobal 2011 · 15:22 · Filmed Jul 2011
Watch next...
Amber Case: We are all cyborgs now
arrow

Share this idea

3,653,230
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Kevin Slavin thotë se rrojmë në një botë të hartuar për — dhe të kontrolluar gjithnjë e më shumë nga — algoritmet. Në këtë fjalë ngërthyese nga TEDGlobal, ai tregon se si këto programe komplekse kompjuteri përcaktojnë: taktika spiunazhi, çmime aksionesh, skenarë filmash dhe arkitekturë. Dhe tërheq vëmendjen mbi faktin që po shkruajmë ko të cilin nuk e kuptojmë, me pasoja të cilat nuk i kontrollojmë dot.

Algoworld expert
Kevin Slavin navigates in the algoworld, the expanding space in our lives that’s determined and run by algorithms. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

292 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.