Кен Робинсон

Како да го спасиме образованието од „Долината на смртта“

6,721,706 views • 19:11
Subtitles in 43 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Сер Кен Робинсон истакнува три главни принципи потребни за човековиот ум да цути, а и како моменталната образовна култура работи против истите. Низ забавен и предизвикувачки говор, нѐ повикува да излеземе од „Долината на смртта“ во која образованието се наоѓа сега и како да ги оснажуваме најмладите генерации со клима на различни можности.

About the speaker
Ken Robinson · Author/educator

Creativity expert Sir Ken Robinson challenges the way we're educating our children. He champions a radical rethink of our school systems, to cultivate creativity and acknowledge multiple types of intelligence.

Creativity expert Sir Ken Robinson challenges the way we're educating our children. He champions a radical rethink of our school systems, to cultivate creativity and acknowledge multiple types of intelligence.