Kary Mullis:
Kary Mullis dhe gjenerata e ardhshme e medikamenteve ndaj infektimeve fatale.

TED2009 · 4:35 · Filmed Feb 2009
Watch next...
Bonnie Bassler: How bacteria "talk"
arrow

Share this idea

617,641
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Bakteriet rezistente ndaj ilaçeve vrasin, edhe në spitalet më të mirë. Por tani infeksionet më të rënda si stafilokoku dhe antraksi mund të kenë surpriza. Çmimi Nobel në kimi Kary Mulls, që pa një mik të tij të vdesë pasi edhe antibiotikët më të fuqishëm falimentuan, zbulon një kurë të re radikale që jep premtim të jashtëzakonshëm.

Biochemist
Kary Mullis won the Nobel Prize in Chemistry for developing a way to copy a strand of DNA. (His technique, called PCR, jump-started the 1990s' biorevolution.) He's known for his wide-ranging interests — and strong opinions. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

144 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.