Џулиан Трежр

Зошто архитектите треба да ги користат своите уши

1,229,447 views • 9:51
Subtitles in 34 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Поради лошата акустика, учениците во училниците пропуштаат 50% од она што им го предаваат наставниците, а пациентите во болниците имаат проблеми со спиењето бидејки постојано се под стрес. Џулијан Трежр ги повикува дизајнерите да обрнат внимание на "невидливата архитектура" на звукот.

About the speaker
Julian Treasure · Sound consultant

Julian Treasure studies sound and advises businesses on how best to use it.

Julian Treasure studies sound and advises businesses on how best to use it.