Jonathan Zittrain

Џонатан Зитрен: Интернетот како случајни чинови на љубезност

717,775 views • 19:51
Subtitles in 24 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Мислите дека светот е сè помалку и помалку пријателски настроен? Социјалниот теоретичар Џонатан Зитрен не се согласува со тоа. Тој вели дека интернетот е изграден од милиони чинови на љубезност, љубопитност и доверба.

About the speaker
Jonathan Zittrain · Net watchdog

Jonathan Zittrain wants to make sure the electronic frontier stays open — and he's looking to the Internet's millions of users for its salvation.

Jonathan Zittrain wants to make sure the electronic frontier stays open — and he's looking to the Internet's millions of users for its salvation.