Jonathan Haidt

Џонатан Хајдт за моралните корени на либералите и конзервативците

2,723,194 views • 18:42
Subtitles in 31 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Психологот Џонатан Хајдт ги проучува петте морални вредности кои ја формираат основата на нашите политички избори, без разлика дали сме од левицата, десницата или центарот. Во неговиот разоткривачки говор, тој ги потенцира моралните вредности кои и либералите и конзервативците тежнеат да ги почитуваат најмногу.

About the speaker
Jonathan Haidt · Social psychologist

Jonathan Haidt studies how — and why — we evolved to be moral and political creatures.

Jonathan Haidt studies how — and why — we evolved to be moral and political creatures.