Jonathan Haidt:
Jonathan Haidt: Feja, evolucioni, dhe ekstaza e vetëtranshendencës

TED2012 · 18:16 · Filmed Feb 2012
Watch next...
Alain de Botton: Atheism 2.0
arrow

Share this idea

1,105,330
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Psikologu Jonathan Haidt bën një pyetje të thjeshtë, por të zorshme: përse ne kërkojmë vetëtranshendecën? (trascendenza: që tejkalon kufijtë e përvojës shqisore që lind nga realiteti objektiv) Pse përpiqemi të humbim veten? Në një turne përmes shkencës së evolucionit më zgjedhjen në grup, ai propozon një përgjigje provokuese.

Social psychologist
Jonathan Haidt studies how — and why — we evolved to be moral and political creatures. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

497 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.