Jonathan Haidt

Џонатан Хајт: Религија, еволуција, и возбудата што доаѓа од себе-трансценденцијата

1,134,606 views • 18:16
Subtitles in 31 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Психологот Џонатан Хајт поставува едноставно, но сепак тешко прашање: зошто бараме себе-трансенденција? Зошто се обидуваме да се изгубиме самите себе? Водејќи нè низ науката за еволуцијата преку групна селекција, тој предлага еден провокативен одговор.

About the speaker
Jonathan Haidt · Social psychologist

Jonathan Haidt studies how — and why — we evolved to be moral and political creatures.

Jonathan Haidt studies how — and why — we evolved to be moral and political creatures.