Jonathan Haidt

Џонатан Хајдт: Како заедничките закани може да направат заедничка (политичка) основа

607,095 views • 20:01
Subtitles in 23 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Ако астероид од кон Земјата, ќе се здружиме и ќе бараме начин како да го спречиме, како во филмовите нели? А сепак, кога сме соочени со проблеми кои се големи, поддржани со податоци, и кои носат одлика на крај-на-светот во вистинскиот живот, често се повлекуваме во партиско викање и пат. Џонатан Хајдт ни покажува неколку од навистина вистинските астероиди што одат кон нас — некои од нив се цели миленичиња на левицата, некои на десницата — и предлага како двете крила може да работат заедно продуктивно во корист на целото човештво.

About the speaker
Jonathan Haidt · Social psychologist

Jonathan Haidt studies how — and why — we evolved to be moral and political creatures.

Jonathan Haidt studies how — and why — we evolved to be moral and political creatures.