Џонатан Хеит

Дали може поделената Америка да заздравее?

1,533,337 views • 20:17
Subtitles in 21 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Како може САД да закрепне после негативните, претседателски избори во 2016 год.? Социјалниот психолог Џонатан Хеит го проучува моралот кој е во основата на нашите политички избори. Во разговорот со Крис Андерсон, раководителот на ТЕД, Хеит зборува за формите на размислување и историските причини кои доведоа до острата поделеност во Америка при што изнесува визија за можното придвижување на земјата напред.

About the speakers
Jonathan Haidt · Social psychologist

Jonathan Haidt studies how — and why — we evolved to be moral and political creatures.

Jonathan Haidt studies how — and why — we evolved to be moral and political creatures.

Chris Anderson · TED Curator

After a long career in journalism and publishing, Chris Anderson became the curator of the TED Conference in 2002 and has developed it as a platform for identifying and disseminating ideas worth spreading.

After a long career in journalism and publishing, Chris Anderson became the curator of the TED Conference in 2002 and has developed it as a platform for identifying and disseminating ideas worth spreading.