Johanna Blakley

Џоана Блејкли : Социјалните медиуми им ставија крај на родовите

1,280,078 views • 8:27
Subtitles in 35 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Медиумските и рекламните компании сеуште ги користат истите стари демографски анализи за да ја разберат нивната публика, но таа станува се потешко да се прати кога се онлајн, вели истражувачката на медиумите Џоана Блејкли. Како што социјалните медуми ги надраснуваат традиционалните медиуми, и жените корисници се мнозинство спрема мажите, Блејкли објаснува што кои промени ја очекуваат иднината на медиумите.

About the speaker
Johanna Blakley · Media maven

Johanna Blakley studies the impact of mass media and entertainment on our world.

Johanna Blakley studies the impact of mass media and entertainment on our world.