Joe DeRisi

ViroScan-от на Џо Дериси решава медицински мистерии

400,794 views • 16:05
Subtitles in 21 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Биохемичарот Џо Дериси зборува за вчудовидувачките нови начини за дијагностицирање на вируси ( и третирање на болестите кои ги предизвикуваат ) користејќи ДНК. Неговата работа може да ни помогне да ја разбереме маларијата, САРС-от, и птичјиот грип — и 60 проценти од секојдневните вирусни инфекции кои минуваат недијагностицирани.

About the speaker
Joe DeRisi · Biochemist

Joe DeRisi hunts for the genes that make us sick. At his lab, he works to understand the genome of Plasmodium falciparum, the deadliest form of malaria.

Joe DeRisi hunts for the genes that make us sick. At his lab, he works to understand the genome of Plasmodium falciparum, the deadliest form of malaria.