Joachim de Posada

- Не го јадете манчмелоуто - вели Јоаким де Посада

2,655,598 views • 5:58
Subtitles in 45 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во својот краток говор од TED U, Јоаким де Посада споделува значаен експеримент за одложена награда и како тоа може да го предвиди идниот успех. Проследено со драгоцено видео со деца кои даваат сѐ од себе да не го изедат манчмелоуто.

About the speaker
Joachim de Posada · Speaker and author

Joachim de Posada was a speaker and motivational coach. He was the author of "How to Survive Among the Piranhas" and "Don't Eat the Marshmallow ... Yet."

Joachim de Posada was a speaker and motivational coach. He was the author of "How to Survive Among the Piranhas" and "Don't Eat the Marshmallow ... Yet."