Џими Лин

Едноставната крвна слика која може да открие рак во најрана фаза

1,076,225 views • 12:10
Subtitles in 16 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Џими Лин усовршува технологии за откривање на рак за месеци или години порано за разлика од денешните методи. Тој споделува револуционерни техники кои бараат знаци за присуство на рак преку обична крвна слика забележувајќи го повторното враќање на некои форми на болеста сто дена порано за разлика од традиционалните методи. Ова може да биде зрак надеж во борбата каде раното откривање ќе направи голема разлика.

About the speaker
Jimmy Lin · Geneticist

TED Fellow Jimmy Lin is developing technologies to catch cancer early.

TED Fellow Jimmy Lin is developing technologies to catch cancer early.