JD Schramm

ЏејДи Шрам: Прекинете ја штамата за преживеаните од самоубиство

1,629,605 views • 4:14
Subtitles in 41 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Дури и кога нашите животи изгледаат убаво однадвор, одвнатре може да постои свет на тивко страдање, што некои луѓе ги тера да се самоубијат. На TEDYou, ЏејДи Шрам нè замолува да ја прекинеме штамата за самоубиствата и за обидите за самоубиство, и да ги создадеме потребните ресурси за да им помогнеме на луѓето кои се обидуваат да се вратат во живот откако ја избегнале смртта.

About the speaker
JD Schramm · Communicator

JD Schramm teaches future business leaders both the theoretical and practical aspects of communication.

JD Schramm teaches future business leaders both the theoretical and practical aspects of communication.