James Randi

Џејмс Ренди прави оштар напад врз гатачките измами

2,610,916 views • 17:19
Subtitles in 36 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Легендарниот скептик Џејмс Ренди на сцена зема фатална доза хомеопатски таблети за спиење, и почнува 18 минутно обвинение против ирационалните верувања. Тој ги предизвикува светските гатачи на еден натпревар: Ако докажете дека тоа што го правите е вистинито, јас ќе ви дадам милион долари. (Сеуште никој не ја зел наградата.)

About the speaker
James Randi · Skeptic and conjuror

Legendary skeptic James Randi has devoted his life to debunking frauds and investigating paranormal and pseudoscientific claims.

Legendary skeptic James Randi has devoted his life to debunking frauds and investigating paranormal and pseudoscientific claims.