Henry Markram

Heny Markram ndërton një tru në një superkompjuter

1,179,629 views • 14:50
Subtitles in 28 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Henry Markram mendon që të fshehtat e mendjes mund të zgjidhen së shpejti. Sëmundjet mendore, kujtesa, perceptimi: janë përbërë nga neurone dhe sinjale elektrike.Henry planifikon të gjej keto neurone me anën e nje superkompjuteri që modelon të gjitha 100,000,000,000,000 synapset e trurit.

About the speaker
Henry Markram · Neuroscientist

Henry Markram is director of Blue Brain, a supercomputing project that can model components of the mammalian brain to precise cellular detail — and simulate their activity in 3D. Soon he'll simulate a whole rat brain in real time.

Henry Markram is director of Blue Brain, a supercomputing project that can model components of the mammalian brain to precise cellular detail — and simulate their activity in 3D. Soon he'll simulate a whole rat brain in real time.