Hans Rosling

Ханс Розлинг зборува за растот на светското население

2,963,146 views • 10:04
Subtitles in 46 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во следните 50 години, бројот на светското население ќе порасне до 9 милијарди. Понатамошниот раст ќе може да се спречи само преку подобрување на животниот стандард на најсиромашниот дел од светската популација. Ова е парадоксалниот одговор, кој Ханс Розлинг го презентираше на TED@Cannes, со помош на нов шарен начин за презентирање податоци. (Ќе видите за што се работи).

About the speaker
Hans Rosling · Global health expert; data visionary

In Hans Rosling’s hands, data sings. Global trends in health and economics come to vivid life. And the big picture of global development—with some surprisingly good news—snaps into sharp focus.

In Hans Rosling’s hands, data sings. Global trends in health and economics come to vivid life. And the big picture of global development—with some surprisingly good news—snaps into sharp focus.