Џан Џудиче

Зошто нашиот универзум можеби лебди над острицата на ножот

1,624,658 views • 14:10
Subtitles in 30 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Кое е најголемото изненадување во врска со откритието на Хигсовиот бозон? Тоа дека нема изненадување. Џан Џудиче нè води низ еден проблем од теоретската физика: што ако Хигсовото поле се наоѓа во ултра-густа состојба кое пак би можело да значи колапс на сета атомска материја? Со духовитост и шарм, Џудиче предвидува мрачна судбина — и кажува зошто сè уште е прерано за загриженост. (Снимено на TEDxCERN.)

About the speaker
Gian Giudice · Theoretical physicist

Gian Giudice is a theoretical physicist who has contributed greatly to our present understanding of particle physics and cosmology.

Gian Giudice is a theoretical physicist who has contributed greatly to our present understanding of particle physics and cosmology.