Frans de Waal

Франс де Вал: Морално однесување кај животните

3,600,701 views • 16:52
Subtitles in 39 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Емпатија, соработка, правда и реципроцитет — грижата за добро-состојбата на другите се чини како многу карактеристична особина за луѓето. Меѓутоа Франс де Вал споделува неколку изненадувачки видеа на кои се прикажани бихевиорални тестови спроведени врз примати и разни други цицачи, видеа кои покажуваат колку од овие морални особини секој од нас ги поседува.

About the speaker
Frans de Waal · Primatologist

Frans de Waal studies primate social behavior — how they fight and reconcile, share and cooperate.

Frans de Waal studies primate social behavior — how they fight and reconcile, share and cooperate.