Fei-Fei Li

Si po i mësojmë kompjuterat të kuptojnë imazhet

2,036,146 views • 17:58
Subtitles in 26 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Kur një vajzë e vogël sheh një foto, ajo mund të identifikojë elementë të thjeshtë: "macja", "libri", "karrigia". Tani, kompjuterat po zhvillohen mjaftueshëm që dhe ata të bëjnë të njejtën gjë. Çfarë vjen më pas? Në një fjalim drithërues, ekspertja në vizionin komjuterik (computer vision), Fei-Fei Li përshkruan punën e bërë — duke përfshirë një databazë prej 15 milion fotosh që skuadra e saj ndërtoi për të "edukuar" kompjuterat të kuptojnë imazhet — dhe çfarë premton e ardhmja.

About the speaker
Fei-Fei Li · Computer scientist

As Director of Stanford’s Artificial Intelligence Lab and Vision Lab, Fei-Fei Li is working to solve AI’s trickiest problems — including image recognition, learning and language processing.

As Director of Stanford’s Artificial Intelligence Lab and Vision Lab, Fei-Fei Li is working to solve AI’s trickiest problems — including image recognition, learning and language processing.