Evgeny Morozov

Евгениј Морозов: Дали интернетот е она од што Орвел се плашеше?

430,273 views • 11:53
Subtitles in 29 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Членот на TED и новинар Евгениј Морозов го разоткрива она што тој го нарекува „Ајпод либерализам“ - претпоставката дека технолошките иновации секогаш промовираат слобода и демократија - со отрезнувачки примери за тоа како интернетот им помага на опресивните режими да го потиснат бунтот.

About the speaker
Evgeny Morozov · Internet scientist

Evgeny Morozov wants to know how the Internet has changed the conduct of global affairs, because it certainly has ... but perhaps not in all the ways we think.

Evgeny Morozov wants to know how the Internet has changed the conduct of global affairs, because it certainly has ... but perhaps not in all the ways we think.