Eve Ensler

Ева Енслер: Гушнете го девојчето во вас

1,222,992 views • 19:54
Subtitles in 27 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во овој страстен говор, Ева Енслер тврди дека во сите нас постои клетка на девојка — клетка која сите ние сме учени како да ја поттиснеме. Таа раскажува искрени приказни за девојките во светот кои успеале да ги надминат неволјите и насилството и да ја откријат неверојатната сила да се биде девојка.

About the speaker
Eve Ensler · Playwright, activist

Eve Ensler created the ground-breaking "Vagina Monologues," whose success propelled her to found V-Day — a movement to end violence against women and girls everywhere.

Eve Ensler created the ground-breaking "Vagina Monologues," whose success propelled her to found V-Day — a movement to end violence against women and girls everywhere.