Ethan Zuckerman

Итан Зукерман: Слушање на глобалните гласови

694,244 views • 19:45
Subtitles in 26 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Секако, вебот го поврзува светот, но изгледа дека повеќето од нас се информираме од луѓе кои ни се нам слични. Блогерот и истражувач на технологијата Итан Зукерман сака да помогне во споделувањето приказни од целиот свет. Тој зборува за умни стратегии за отворање на вашиот твитерски свет и читање вести на јазици што не ги знаете.

About the speaker
Ethan Zuckerman · Blogger, digital visionary

Ethan Zuckerman studies how the world — the whole world — uses new media to share information and moods across cultures, languages and platforms.

Ethan Zuckerman studies how the world — the whole world — uses new media to share information and moods across cultures, languages and platforms.