Esther Perel

Естер Перел: Како да ја одржите еротската желба во долготрајните врски

10,128,740 views • 19:10
Subtitles in 35 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во долготрајните врски, честопати очекуваме нашите сакани да ни бидат и најдобри пријатели, но и еротски партнери. Но како што Естер Перел тврди, добриот и посветен секс се базира на две конфликтни потреби: нашата потреба за сигурност и нашата потреба за изненадување. Тогаш како да ја одржите еротската желба? Со хумор и елоквенција, Перел ни ја открива мистеријата на еротската интелигенција.

About the speaker
Esther Perel · Relationship therapist

Psychotherapist Esther Perel is changing the conversation on what it means to be in love and have a fulfilling sex life.

Psychotherapist Esther Perel is changing the conversation on what it means to be in love and have a fulfilling sex life.