Ерик Витакер

Виртуелен хор, силен колку 2.000 грла

3,421,026 views • 14:34
Subtitles in 36 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во трогателно и неверојатно вирално видео минатата година, композиторот Ерик Витакер предводеше виртуелен хор на пејачи од целиот свет. Тој зборува за креативните предизвици при создавањето музика со помош на Youtube, и ги открива првите две минути од неговото дело „Sleep“, со видео-хор од 2.052 пејачи. Целосното дело ќе биде премиерно прикажано на 7. април (да, на Youtube).

About the speaker
Eric Whitacre · Composer, conductor

After creating and conducting a worldwide virtual choir on YouTube, Eric Whitacre is now touring with an astonishing live choir.

After creating and conducting a worldwide virtual choir on YouTube, Eric Whitacre is now touring with an astonishing live choir.