Eric Mead

Ерик Мид: Магијата на плацебото

1,013,932 views • 9:05
Subtitles in 33 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Шеќерни таблети, инјекции на ништо — истражувањата покажуваат дека, почесто отколку што би очекувале, плацебото навистина работи. На TEDMED, магионичарот Ерик Мид покажув трик, кој дури и кога знаете дека нешто не е вистина, може да реагирате исто толку силно како и да е. (Предупредување: Овој говор не е пригоден за гледачи кои се вознемируваат од игли или крв.)

About the speaker
Eric Mead · Magician

Eric Mead is a prolific magician, mentalist and comedian who worked his way up from doing magic on the street to appearing at exclusive events around the world.

Eric Mead is a prolific magician, mentalist and comedian who worked his way up from doing magic on the street to appearing at exclusive events around the world.