Elizabeth Pisani:
Elizabeth Pisani: Seksi, droga dhe HIV - le të tregohemi të arsyeshëm

TED2010 · 19:14 · Filmed Feb 2010
Watch next...
Hans Rosling: Insights on HIV, in stunning data visuals
arrow

Share this idea

1,196,640
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

E armatosur me logjikën e saj të hekurt, sensin e humorit dhe syzet prej "një urithi të shëndetit publik", Elizabeth Pisani shpalos morinë e mospërputhjeve në sistemet tona politike që i ndalojnë të gjitha dollarët tanë të luftojnë përhapjen e HIV. Hulumtimet e saj me popullësitë-në-rrezik — nga të droguarit deri tek punonjëset e seksit në Kamboxhia — tregojnë masat, ndonjëherë kundër-intuitive, që mund të ndalnin përhapjen e kësaj sëmundjeje shkatërruese.

Author
In Elizabeth Pisani's latest book, she explores the "improbable nation" of Indonesia. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

265 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.