Elizabeth Pisani

Елизабет Писани: Секс, дрога и ХИВ - ајде да се вразумиме

1,210,254 views • 19:14
Subtitles in 32 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Наоружана со освежувачка логика, остроумност и нејзините очила на „сезнајко од јавното здравство“, Елизабет Писани ни ги открива многубројните недоследности во денешните политички системи кои оневозможуваат нашите пари да се користат за ефективна борба против ширењето на ХИВ. Нејзиното истражување на ризичните популации - од наркомани во затвор до сексуални работници на улиците во Камбоџа - ни покажува не толку интиутивни мерки, кои би можеле да го забават ширењето на оваа уништувачка болест.

About the speaker
Elizabeth Pisani · Author

In Elizabeth Pisani's latest book, she explores the "improbable nation" of Indonesia.

In Elizabeth Pisani's latest book, she explores the "improbable nation" of Indonesia.