Elizabeth Gilbert

Елизабет Гилберт зборува за одгледување на креативноста

13,285,644 views • 19:09
Subtitles in 49 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Елизабет Гилберт зборува за невозможните работи кои ги очекуваме од уметниците и генијалците - и ја споделува својата радикална идеја, наместо реткоста да се „биде“ генијалец, е дека сите ние „поседуваме“ генијалност. Ова а забавен, личен и зачудувачки трогателен говор.

About the speaker
Elizabeth Gilbert · Writer

The author of 'Eat, Pray, Love,' Elizabeth Gilbert has thought long and hard about some big topics. Her fascinations: genius, creativity and how we get in our own way when it comes to both.

The author of 'Eat, Pray, Love,' Elizabeth Gilbert has thought long and hard about some big topics. Her fascinations: genius, creativity and how we get in our own way when it comes to both.