Eleanor Longden:
Zerat ne koken time

TED2013 · 14:17 · Filmed Feb 2013
Watch next...
Elyn Saks: A tale of mental illness — from the inside
arrow

Share this idea

3,944,619
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Për të gjithë, Eleanor Longden ishte si çdo nxënës tjetër, duke shkuar në kolegj me pranverën në hapin e saj dhe pa asnjë kokecarje në botë. Kjo, deri në momentin kur zërat në kokën e saj filluan të flasin. Fillimisht te padëmshëm, këto transmetime të brendshme u bëne gjithnjë e më antagoniste dhe diktatoriale, duke e kthyer jetën e saj në një makth të vërtete. Diagnostifkuar me skizofreni, marre ilace, dhe përfundimisht fshire nga një sistem që nuk e di se si ta ndihmoje, Longden tregon historinë e saj tronditese te nje udhetimi shumëvjeçar në shëndetin mendor, duke pohuar se ishte nepermjet të mësuarit si ti dëgjoje ato zera se si ajo mundi te mbijetonte.

Research psychologist
Eleanor Longden overcame her diagnosis of schizophrenia to earn a master’s in psychology and demonstrate that the voices in her head were “a sane reaction to insane circumstances.” Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

670 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.