Edith Widder

Едит Видер: Чудесниот и прекрасен свет на биолуминесценцијата

1,214,197 views • 12:45
Subtitles in 34 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во длабокиот, темен океан, многу морски суштества создаваат своја сопствена светлина за ловење, парење и самоодбрана. Експертот за биолуминесценција Едит Видер беше една од првите која го сними овој сјаен свет. На TED 2011 таа донесе некои од нејзините светкави пријатели на сцената, и покажа неколку неверојатни филмови за светлечкиот живот во длабочините на морето.

About the speaker
Edith Widder · Marine biologist

Edith Widder combines her expertise in research and technological innovation with a commitment to stopping and reversing the degradation of our marine environment.

Edith Widder combines her expertise in research and technological innovation with a commitment to stopping and reversing the degradation of our marine environment.