Дуарте Џералдино

Што пропуштаме во дебата за имиграциите?

740,132 views • 7:56
Subtitles in 12 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во периодот помеѓу 2008 и 2016 год. САД депортира над три милиони луѓе. Што се случува со оние кои овие луѓе ги оставаат зад себе? Новинарот Дуарте Џералдино се осврнува на приказната за депортирање онаму каде државата затајува. Дознајте повеќе за влијанието на присилното отстранување од објаснувањето на Џералдино. Тој зборува за тоа како ненадејното заминување на мајката, сопственикот на локалниот објект или средношколецот ги изместува нештата во животите на луѓето и им нанесува штета на односите кои ги поврзуваат луѓето.

About the speaker
Duarte Geraldino · Journalist

Duarte Geraldino is working on a multi-year project that chronicles the lives of citizens who lose people to deportation.

Duarte Geraldino is working on a multi-year project that chronicles the lives of citizens who lose people to deportation.